NOS NieuwsAangepast

Geen avondklok Thaise trekpleisters

De Thaise militaire machthebbers hebben in nog eens drie toeristische bestemmingen de avondklok opgeheven, meldt de Nederlandse ambassade op Twitter.

Op de eilanden Koh Chang en Koh Pa-ngan en in de stad Hat Yai mogen mensen ook tussen middernacht en vier uur 's ochtends weer de straat op.

Phuket

Direct na de militaire coup van 22 mei stelden de autoriteiten voor het hele land een nachtelijk uitgaansverbod in. Inmiddels is de maatregel geschrapt in veel populaire bestemmingen, zoals Phuket, Pattaya en Koh Samui.

In de hoofdstad Bangkok is de avondklok nog wel van kracht. Daar was ook het meest openlijke verzet tegen het militaire regime.

Het leger was vandaag minder prominent aanwezig in de straten van Bangkok. Militairen maakten in de afgelopen weken korte metten met protestmanifestaties tegen de coup.

Inmiddels wordt er nauwelijks meer betoogd. Op Facebook worden wel foto's gepost van kleine groepjes mensen die het protestgebaar met drie vingers maken, onder meer op de internationale luchthaven van Bangkok.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl