NOS SportAangepast

Sjarapova zegeviert in fraaie finale

Maria Sjarapova heeft voor de tweede keer in haar loopbaan de titel op Roland Garros voor zich opgeëist. In een hoogstaande eindstrijd was de Russin met 6-4, 6-7 (3), 6-4 te sterk voor de Roemeense Simona Halep, die debuteerde in een grandslamfinale.

In de derde set - de eerste in een vrouwenfinale op Roland Garros sinds 2001 - knokte Sjarapova zich in een epische game naar 2-2 en liep daarna uit naar 4-2. Halep leek geklopt, maar slaagde er toch in om op 4-4 te komen. Vervolgens won Sjarapova acht punten op rij.

Voor de Russin, die alle grand slams al een keer wist te winnen, is het al haar vijfde grandslamtitel. In 2012 was ze ten koste van Sara Errani ook al de sterkste op Roland Garros, vorig jaar moest ze haar meerdere erkennen in Serena Williams.

Hoog niveau

In een aantrekkelijke eindstrijd leek Halep weinig last te hebben van plankenkoorts. Brutaal nam zij een voorsprong van 2-0. Toch moest de als vierde geplaatste Roemeense de vijf daaropvolgende games aan Sjarapova laten. Halep zette nog een slotoffensief in, maar moest toch toestaan dat de set door Sjarapova werd gewonnen.

Sjarapova leek in het tweede bedrijf overtuigend richting de toernooiwinst te gaan, maar wist niet door te drukken. Na een voorsprong van de Russin mocht Halep, na een break in de negende game, op 5-4 voor de set serveren. Met een fortuinlijke netbal kwam Sjarapova op gelijke hoogte.

Twee games later kreeg Halep een herkansing, maar ook de twaalfde game van set twee was niet aan haar besteed. Op love, mede door zwak serveren, stond ze haar opslaggame af en in de tiebreak kwam ze vervolgens met 7-4 tekort, waardoor de wedstrijd pas in de derde set beslist werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl