NOS SportAangepast

Brouwer/Meeuwsen klaar op EK

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich op de EK beachvolleybal in Cagliari niet weten te plaatsen voor de kwartfinales. De wereldkampioenen bogen met 17-21, 21-17 en 13-15 voor Clemens Doppler en Alexander Horst uit Oostenrijk.

Brouwer en Meeuwsen, als tweede geplaatst in Gagliari, kwamen in de derde set met 7-3 voor. Bij 10-10 was het, mede door enkele foutservices van de Nederlanders, weer gelijk. Brouwer: "In plaats van zelf het spel te maken, gingen we wat timide en angstig spelen en lieten we de Oostenrijkers terugkomen."

Jon Stiekema/Christiaan Varenhorst wisten zich in Cagliari wel voor de kwartfinales te plaatsen.

Halve finales

Bij de vrouwen staan Marleen van Iersel en Madelein Meppelink zelfs al in de halve finales. Het als zesde geplaatste koppel wees in het hol van de leeuw het Italiaanse koppel Marta Menegatti/Viktoria Ors Toth (7) met 21-19, 21-23, 15-10 terug. Zaterdag staan ze tegenover Victoria Bieneck en Julia Grossner, eveneens uit Duitsland.

Meppelink en Van Iersel, die in 2012 met Sanne Keizer de Europese titel greep, kwamen in de eerste set met 8-3 voor. De klus leek geklaard toen Meppelink hard 20-16 binnensloeg, maar de Italiaanse combinatie kwam nog terug tot 20-19.

In de tweede set sloegen de Italiaansen toe op het derde setpoint, waarna Oranje na een 10-4 voorsprong bij 12-10 met drie punten op rij de buit pakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl