NOS NieuwsAangepast

Studenten: verkrachtingscultuur op Stanford

Een Amerikaanse studente aan Stanford University in Californië, niet de minste universiteit van Amerika, trekt aan de bel over seksueel geweld op de universiteit. Leah Francis werd zelf verkracht en de dader werd schuldig bevonden, maar die werd wel weer toegelaten op de opleiding.

Francis stuurde deze week een e-mail aan de hele universteit waarin ze haar hierover beklag doet. En ze is dus niet de enige: studenten protesteren al langer tegen het "slappe optreden" van de universiteit tegen seksueel geweld.

Verkracht

De cijfers zijn dan ook niet mis. In 2012 werden 4000 studenten ondervraagd. De antwoorden: 4 procent meldt ooit verkracht te zijn, 7 procent is tegen hun zin seksueel gepenetreerd en 15 procent werd onder druk gezet om seks te hebben. Meer dan de helft gaf bovendien aan ongewenst te zijn aangeraakt of te zijn gezoend.

Gawker sprak een student die het zelfs over een verkrachtingscultuur aan de universiteit heeft.

Francis organiseerde gisteren een bijeenkomst op de campus en startte een online petitie om de universteit te bewegen harder op te treden.

Snapchat

Het probleem bestaat dus al langer, maar ineens meldt de universiteitskrant Stanford Daily er zelf ook meer over. Volgens Gawker is dat omdat er meer incidenten zijn, maar ook door opmerkelijke e-mails van Evan Spiegel, directeur van Snapchat, die online staan. Die mails stammen uit de tijd dat hij zelf aan Stanford studeerde, en zijn ehh.. op z'n zachtst gezegd opmerkelijk.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl