NOS NieuwsAangepast

Schietpartij op universiteit Seattle

Bij een schietpartij op een universiteit in de Amerikaanse stad Seattle zijn een dode en drie gewonden gevallen. De politie heeft de vermoedelijke schutter opgepakt.

Van een gewonde vrouw is de toestand kritiek. De twee anderen zijn er minder slecht aan toe. Hun toestand is stabiel. Alle slachtoffers zijn studenten.

De verdachte is een man van 26. Hij studeert niet aan de universiteit. Hij had een geweer en een mes bij zich.

De schutter liep de faculteit Wetenschap en Techniek van de Seattle Pacific University in en schoot daar in het rond. Toen hij zijn wapen wilde herladen, werd hij overmeesterd door een student.

Heliumballonnen

Een paar minuten na de eerste schoten werd het universiteitsterrein afgesloten. Studenten kregen bericht dat ze hun deuren en gordijnen moesten dichtdoen. "We moesten ervoor zorgen dat het leek alsof er niemand was", zegt een jongen. "Mijn hart stond stil. Het is hier altijd zo veilig."

Een student dacht dat er een experiment bezig was. "Ik hoorde een paar doffe klappen en dacht dat iemand heliumballonnen liet ontploffen. Maar de sfeer sloeg om toen we hoorden dat er iemand was neergeschoten", zegt ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl