NOS SportAangepast

NBA-finale, ga er maar voor zitten

LeBron James en Dwyane Wade staan er nog maar weinig bij stil hoe spannend de NBA-finale van vorig jaar was. Tim Duncan krijgt de beelden daarentegen maar niet uit zijn hoofd. Zeker deze dagen niet, nu San Antonio Spurs en Miami Heat weer de finale spelen.

Duncan kan maar niet vergeten hoe San Antonio ten onder ging. De Spurs stonden in wedstrijd zes op het punt om hun vijfde titel te vieren, maar twee avonden later moesten ze Miami feliciteren met hun tweede opeenvolgende eindzege.

Sindsdien telt voor Duncan en zijn ploeggenoten nog maar één ding: revanche. De kans daarop krijgen ze vanaf aankomende nacht. Dan is in San Antonio wedstrijd één van de finale van 2014. Sinds 1998 is het niet meer voorgekomen dat de NBA-finale een herhaling is van het jaar daarvoor. Destijds was het Chicago Bulls van Michael Jordan wederom te sterk voor Utah Jazz.

Het blijft Parker altijd bij

Van Tony Parkers magistrale beslissende schot in wedstrijd één en de driepunter van Ray Allen waarmee Miami wedstrijd zes naar zich toetrok tot de dunk van James die wedstrijd zeven op slot gooide. Dat alles verdient een vervolg.

De 38-jarige Duncan, die al vier keer kampioen werd met de Spurs, zag het vorig jaar voor zijn ogen misgaan. Hij zat zelf op de bank toen Allen de Spurs in wedstrijd zes met zijn driepunter de das omdeed en in wedstrijd zeven verzuimde Duncan zelf in de slotfase tot twee keer toe om San Antonio naast Miami te zetten.

"Dat blijft me altijd bij", bekent Duncan. "Ik heb een erg goed geheugen. Zeker als het gaat om missers en nederlagen. Maar goed, daar leer je van en hopelijk gebeurt het niet nog een keer."

James: titel voor het grijpen

De Spurs zijn licht favoriet, omdat ze thuis beginnen en ten opzichte van vorig jaar volwassener zijn geworden. LeBron James, de ster van de Heat, denkt niet dat er één team favoriet is. "Beide ploegen hebben de titel voor het grijpen."

"Mooi dat de ploegen voor het tweede jaar op rij om de titel gaan strijden", vindt Wade, shooting guard van Miami. "Vorig jaar was ongelooflijk. We gingen door tot het bittere eind en wonnen de series met in totaal maar vijf punten verschil. Dit jaar kan ook weer geweldig worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl