NOS SportAangepast

Gregorius maakt indruk bij rentree

Didi Gregorius viel aan het begin van het Amerikaanse honkbalseizoen net buiten de selectie van de Arizona Diamondbacks en moest zijn wedstrijden een niveau lager spelen. Bij zijn rentree in de MLB gaf de geboren Amsterdammer meteen zijn visitekaartje af. In zijn eerste slagbeurt sloeg Gregorius een homerun.

Waar Gregorius vorig seizoen nog een vaste waarde was als korte stop bij de Diamondbacks, liep het dit voorseizoen een stuk minder lekker. Hij speelde nog wel mee tijdens het openingsweekend in Sydney, maar verloor daarna zijn plek in de selectie. Door een blessure van kortestop Cliff Pennington kreeg Gregorius een nieuwe kans.

Zijn eerste duel belooft veel, want naast zijn homerun sloeg hij nog twee honkslagen en liep hij twee punten binnen. Opvallend genoeg was het lage slaggemiddelde van Gregorius in maart nog een van de redenen dat de Nederlander zijn plek kwijt raakte.

Memorabele avond

De eerste klap van Gregorius was voor de Diamondbacks het begin van een memorabele avond. In de zevende inning keek de ploeg nog tegen een 8-5 achterstand aan tegen de Colorado Rockies. Daarna kwam de slagploeg los. In de laatste twee innings kwamen maar liefst tien spelers van de Diamondbacks over de thuisplaat, waardoor de wedstrijd eindigde in 16-8.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl