NOS NieuwsAangepast

PvdA'er Soest wil excuus Samsom

PvdA-gemeenteraadslid Osman Suna uit Soest verwacht dat partijleider Samsom zijn excuses aanbiedt, nu het Openbaar Ministerie hem niet schuldig acht aan het ronselen van stemmen. "Daar ga ik wel van uit ja", zegt hij in een reactie op het nieuws.

PvdA-leider Samsom was een van degenen die uiterst fel reageerden na de uitzending waarin Suna werd beticht van verkiezingsfraude. "Dit deugt niet en dan moet je ook wegwezen", zei Samsom. "Hij treedt niet meer op als volksvertegenwoordiger voor de PvdA. Nu niet en straks niet."

Samsom zelf heeft nog niet gereageerd op het nieuws, maar partijvoorzitter Spekman wel. Hij laat weten dat hij opgelucht is voor Suna. "Mooi dat Osman van alle blaam is gezuiverd en dat hij nu namens de PvdA alsnog zijn werk als raadslid van de gemeente Soest kan uitoefenen."

Druk

Suna is blij dat hij de druk van de partijleiding heeft weerstaan om terug te treden. "Al wist ik natuurlijk dat ik onschuldig was. Ik had deze conclusie van het OM wel verwacht."

De PvdA'er werd bij de verkiezingen in de gemeenteraad gekozen, maar nam hangende het onderzoek zijn zetel niet in. Hij verwacht dat hij volgende week weer aan de slag gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl