NOS NieuwsAangepast

Canadees schiet agenten dood

In de Oost-Canadese provincie New Brunswick zijn drie agenten doodgeschoten en twee verwond door een 24-jarige verdachte die op de vlucht is.

De agenten waren op een melding afgekomen dat er een gewapende man op straat liep. Toen ze arriveerden, werden ze beschoten.

Volgens getuigen schoot de dader met een automatisch geweer in het rond. Zo werden ook enkele auto's en huizen geraakt.

Klopjacht

De Canadese politie heeft een foto van de verdachte op internet gezet, met zijn naam erbij: Justin Bourque uit Moncton. Hij draagt een militair camouflagepak en twee geweren.

De politie heeft delen van Moncton afgezet. Mensen in de buurt krijgen het advies binnen te blijven en hun deuren gesloten te houden. Ook automobilisten wordt aangeraden uit de buurt te blijven.

Geweld zeldzaam

In tegenstelling tot de VS is dit soort geweld zeldzaam in Canada. In 2005 werden vier agenten doodgeschoten in de provincie Alberta, dat was toen de dodelijkste aanval op politieagenten in 120 jaar.

Het stadje Moncton, met zo'n 70.000 inwoners, is dan ook geschokt door de schietpartij. De plaatselijke politiecommissaris raakte overmand door verdriet toen hem gevraagd werd naar het lot van zijn collega's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl