NOS SchaatsenAangepast

"Behoorlijke domper voor Almere"

De beslissing van de KNSB om de gunning aan Icedôme in Almere in te trekken komt hard aan in de polder.

"Dit is een behoorlijke domper", reageerde wethouder Henk Mulder (Ruimtelijke Ordening). "Wij vonden het een fantastisch plan. We hebben nog hoop dat het op een of andere manier alsnog doorgaat, maar nu overheerst de teleurstelling."

KNSB te streng

Dat het project (voorlopig) is afgeschoten komt volgens Mulder door het gebrek aan tijd en de eisen die de KNSB aan de termijn en de handtekening heeft gesteld.

De wethouder vindt dat de KNSB Icedôme ergens iets te streng is geweest. "Bij een groot project als deze heb je meer tijd nodig. Als Almere die tijd zou hebben gekregen, dan denk ik dat dit project een grote kans van slagen zou hebben. Aan de andere kant snap ik dat de bond op enig moment duidelijkheid wil verschaffen", aldus Mulder.

Thialf en TranSportium blij verrast

De concurrenten van Icedôme reageerden verheugd op het nieuws. "We zijn blij dat er nu duidelijkheid is. Wij gaan door met het ontwikkelen van de business case en houden contact met de KNSB. Uiteindelijk denken wij dat Thialf de schaatstempel van Nederland blijft", zo wordt gereageerd vanuit Heerenveen. Ook TranSportium in Zoetermeer is blij verrast: "We hopen dat de KNSB nu toch weer met ons in gesprek wilt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl