NOS NieuwsAangepast

"Massaslachting bij kerk Nigeria"

De Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram heeft in het noordoosten van het land opnieuw een slachting aangericht. De BBC meldt dat de afgelopen dagen zo'n zes dorpen zijn aangevallen, waarbij tientallen dorpelingen zijn omgebracht.

Inwoners van de regio zeggen dat zondag een aanval was bij een kerk. Daarbij zouden twintig mensen zijn gedood. Dorpelingen zouden na de aanval een tegenaanval hebben ingezet, waarbij Boko Haramstrijders zijn gedood.

Gisteren sloegen Boko Haramstrijders zelf terug. Strijders meldden zich verkleed als militairen bij de kerk en vertelden de aanwezigen dat ze hen kwamen beschermen.

Dorpsbewoners werden opgeroepen naar de kerk te gaan omdat het leger daar bescherming bood, zegt een lokale politicus. De milities van Boko Haram sloten de groep vervolgens in en openden het vuur, verklaren ooggetuigen.

Islamitische staat

Gisteren berichtten media in Nigeria dat tien generaals en vijf andere hoge militairen zich voor de rechter hebben moeten verantwoorden omdat ze wapens en informatie hebben gedeeld met Boko Haram. Een woordvoerder van het leger zegt nu tegen de BBC dat die berichten niet juist zijn.

Boko Haram, opgericht in 2002, wil een islamitische staat vestigen en keert zich tegen westerse invloeden. De afgelopen jaren zijn duizenden mensen om het leven gekomen bij aanslagen. De meeste slachtoffers vielen in het noordoosten van Nigeria, waar Boko Haram zijn machtsbasis heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl