NOS NieuwsAangepast

Albert wisselt hofhouding weer

Er is opnieuw een wijziging doorgevoerd in de hofhouding van koning Albert van België. Het Hoofd van het Huis van de koning vertrekt na amper twee maanden.

Peter Degraer wordt adviseur bij het Militair Huis van de Koning. Per 1 september wisselt hij dus van Albert, die ook na de troonswisseling nog koning heet, naar diens zoon, koning Filip.

Degraer was in april aangetreden. Zijn voorganger, Vincent Pardoen, moest het veld ruimen na een openhartige persverklaring van koningin Paola over prins Laurent. Koning Filip zou woedend zijn geweest dat hem niet om toestemming was gevraagd. Daarop gaf Albert Pardoen een functie achter te schermen.

Geschoffeerd

Correspondent Joris van Poppel noemt de timing van de nieuwe wijziging opmerkelijk. "Gisteren ontstond er ophef over een interview dat Albert en Paola hebben gegeven aan de Belgische media. Ook dat gebeurde zonder de toestemming van de nieuwe koning te vragen."

Albert en Paola spraken uitgebreid met twee commerciële zenders, ter gelegenheid van Alberts tachtigste verjaardag. Door het interview zou de nieuwe Belgische koning zijn geschoffeerd: Filip moest erover vernemen uit de media.

Vlaamse media melden dat het interview voortkwam uit een afspraak die Pardoen nog voor zijn demotie met de bewuste journalisten had gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl