NOS VoetbalAangepast

Ajax opent competitie tegen Vitesse

Landskampioen Ajax speelt de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie thuis tegen Vitesse. Dat leert het conceptprogramma van de eredivisie voor komend seizoen dat de KNVB heeft vrijgegeven.

Het seizoen 2014-15 begint in het weekeinde van 8, 9 en 10 augustus. Feyenoord gaat op bezoek bij ADO Den Haag, PSV neemt het in Tilburg op tegen nieuwkomer Willem II.

FC Dordrecht en Excelsior, die beide via de nacompetitie gepromoveerd zijn, beginnen met een uitwedstrijd. De Dordtenaren moeten naar sc Heerenveen, de Rotterdammers naar NAC Breda. Op vrijdag 8 augustus is PEC Zwolle-FC Utrecht het openingsduel.

De winterstop duurt van 21 december tot 16 januari. Begin februari is de enige midweekse speelronde. De slotdag staat gepland voor zondag 17 mei. De bekerfinale is op zondag 3 mei.

Het programma kan nog veranderen nadat het concept is besproken met alle betrokkenen: clubs, gemeenten en politie.

Grote Drie

De wedstrijden tussen de traditionele topdrie zijn op de volgende zondagen gepland:- 24 augustus: Ajax - PSV- 21 september: Feyenoord - Ajax- 30 november: PSV - Feyenoord- 25 januari: Ajax - Feyenoord- 1 maart: PSV - Ajax- 22 maart: Feyenoord - PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl