NOS NieuwsAangepast

Beate Uhse aan de halal-erotiek

De Duitse erotiekgigant Beate Uhse gaat erotische producten speciaal voor moslims op de markt brengen. Het gaat in eerste instantie om verzorgende crèmes, massage-oliën en glijmiddel, en later ook lingerie. Het moederbedrijf van onder meer Christine le Duc gaat hiervoor samenwerken met El Asira, een Amsterdams bedrijf dat 'halal-artikelen voor sensualiteit' maakt.

Geen vibrators

De twee partijen benadrukken dat ze geen opblaaspoppen of vibrators gaan verkopen, maar 'sfeerverhogende lotions en sensuele verzorgingsproducten die de schoonheid van de vrouw optimaal tot haar recht laten komen'.

Volgens de bedrijven is er een groeimarkt van moslims die in deze producten geïnteresseerd zijn. Ze willen de erotische producten verkopen via drogisterijen en parfumeries, in Europese landen maar ook daarbuiten.

In de winkels van Christine le Duc komen de crèmes en oliën vooralsnog niet te liggen. "Dat is omdat die omgeving niet bij onze producten past", zegt Abdelaziz Aouragh van El Asira. Op de webshops van Christine le Duc en Pabo kunnen de producten wel verkocht worden.

Halal

De artikelen zijn halal. Het gaat daarbij volgens Aouragh niet zozeer om de ingrediënten, als wel om de verpakking, uitstraling en bedrijfsvoering.

"Veel verzorgingsproducten zijn qua inhoud sowieso halal. Maar je hebt merken die bijvoorbeeld gebruikmaken van boeddhistische teksten en symbolen en dat doen wij niet. En er staat ook geen schaars geklede dame op onze verpakking. Verder is ons bedrijf rentevrij, we lenen geen geld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl