Jong Oranje verslaat Luxemburg

Jong Oranje heeft zijn eerste plaats in de EK-kwalificatiepoule verstevigd met een overwinning op Jong Luxemburg. In de Geusselt in Maastricht werd het 3-1.

Met de WK-afvallers Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena, Quincy Promes en Karim Rekik in de basis ging Jong Oranje op zoek naar een grote zege. Dat bleek niet zo eenvoudig; Luxemburg groef zich in en Nederland wist weinig te creëren. Voor de rust was alleen Nathan Aké dicht bij de 1-0: hij kopte tegen de lat en tikte de rebound op de paal.

In de tweede helft ging het veel beter. Luc Castaignos prikte de 1-0 tussen de benen van de Luxemburgse doelman door en Promes rondde niet veel later een mooie aanval knap af.

Foutje Aké

Luxemburg deed zowaar iets terug via Glenn Borges, die een foutje van Aké afstrafte, maar Promes zette Oranje met een doeltreffend schot weer op een voorsprong van twee doelpunten.

Daar bleef het bij. Jong Oranje kreeg nog wel kansen en dacht te scoren via Castaignos. De treffer kon echter volgens de scheidsrechter niet door de beugel.

Nederland heeft nu zestien punten uit zes wedstrijden, drie meer dan de nummer twee Slowakije. Beide landen hebben nog twee duels voor de boeg. Tien groepswinnaars en de vier beste nummers twee strijden in play-offs om zeven EK-tickets.