NOS NieuwsAangepast

Ostendorf en Meijer terug naar NL

De NOS krijgt nieuwe correspondenten in Berlijn en Brussel. De vertrouwde gezichten Wouter Meijer en Chris Ostendorf komen eind dit jaar terug naar Nederland nadat zij jarenlang verslag hebben gedaan van de gebeurtenissen in Duitsland en de Europese politiek in Brussel.

Ostendorf stopt in oktober na zes jaar als EU-correspondent in Brussel. Hij gaat aan de slag in Den Haag als politiek verslaggever en redacteur voor Nieuwsuur. Wouter Meijer was zeven jaar correspondent in Duitsland, hij keert op 1 januari terug uit Berlijn.

Bewogen jaren

Meijer en Ostendorf hebben in hun correspondentschap bewogen jaren achter de rug; de periode dat de bankencrisis diepe sporen trok door Europa waarbij Duitsland als economische motor van Europa een belangrijke rol had in de besluitvorming.

Duitsland en de Europese Unie blijven belangrijk in onze nieuwsvoorziening, zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws. "Beide blijven bepalend voor de economische en politieke verhoudingen met en in Nederland. Beide verdienen correspondenten die ons daarvan net zo helder en inzichtelijk als Chris en Wouter hebben doordrongen."

Wie vanaf volgend jaar de nieuwe NOS-correspondenten worden in Berlijn en Brussel is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl