NOS NieuwsAangepast

Rijksmuseumkinderen op postzegel

Op de kinderpostzegels van dit jaar staan kinderen die zijn afgebeeld op schilderijen en foto's in het Rijksmuseum. In september, als de zegels worden gepresenteerd, wordt duidelijk welke kinderen op de zegels komen.

De Nachtwacht

De komende tijd wordt een keuze gemaakt uit werken van kunstenaars uit de Gouden Eeuw tot laat in de vorige eeuw. Het gaat onder meer om kunstwerken van Rembrandt van Rijn en Jan Steen.

Als voorbeeld van een mogelijke postzegel noemt de Stichting Kinderpostzegels het meisje dat opvallend licht is afgebeeld op De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

'Laat Kinderen Leren'

Op 23 september wordt het eerst velletje kinderpostzegels besteld in het Rijksmuseum in Amsterdam. Een dag later gaan de eerste kinderen langs de deuren om de postzegels te verkopen.

Dit jaar is het thema 'Laat Kinderen Leren'. Met de opbrengst van de zegels steunt Kinderpostzegels projecten die kansen creëren voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland. Dit jaar staat een onderwijsproject in Nederland en een project in Senegal centraal.

Kinderpostzegels worden al sinds 1924 in ons land uitgebracht. Vorig jaar stonden er op de zegels foto's van Anton Corbijn. De opbrengst van de kinderpostzegels was bijna twaalf miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl