NOS NieuwsAangepast

"Google wil 180 internetsatellieten"

Google wil zeker een miljard dollar investeren in satellieten. Die moeten internetverbindingen gaan leveren in gebieden waar nu nog geen internet is, meldt de Wall Street Journal.

Volgens de krant zou Google in eerste instantie 180 satellieten willen lanceren. Dat aantal zou later nog kunnen toenemen. Recentelijk heeft Google een aantal mensen aangenomen uit de satelliet- en ruimtevaartindustrie, die aan dit project zouden werken.

Trager

Internetten via de satelliet bestaat al langer. Het kan een uitkomst zijn in gebieden waar geen kabels in de grond liggen om internet mee mogelijk te maken. Met internet via satellieten zijn zulke kabels niet meer nodig, al is satellietinternet vaak trager dan bekabeld internet.

Eerder al verschenen er plannen van Google om internetverbindingen op te leveren via drones en luchtballonnen. Ook Facebook heeft plannen om het internet naar nieuwe gebieden te brengen. Door het internet voor meer mensen beschikbaar te maken, hopen de techbedrijven meer klanten en uiteindelijk meer inkomsten te krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl