NOS SportAangepast

Oranjevloot wint zes EK-medailles

De Nederlandse roeivloot heeft bij de EK in het Servische Belgrado geen Europese titel weten te veroveren. De twaalf finaleplaatsen leverden drie zilveren en drie bronzen medailles op.

Vorig jaar werd voor het eerst in jaren weer eens een serieuze afvaardiging naar de EK gestuurd en dat leverde de Europese titel op voor de vier-zonder-stuurman (die later dat jaar ook de wereldtitel veroverde), zilver voor de vrouwendubbelvier en vijf bronzen medailles.

Vier-zonder krijgt klop

Drie maanden voor de WK in Amsterdam heeft de vier-zonder de topvorm nog niet te pakken. Olivier Siegelaar, Mechiel Versluis, Boaz Meylink en Robert Lücken werden vierde, achter wereldkampioen Groot-Brittannië, Griekenland en Italië. Op de Bosbaan mag er in augustus ook nog tegenstand worden verwacht van de nummers twee en drie van de WK, Australië en Amerika.

Blink en Steenman net naast goud

Waar het vlaggenschip (de vier-zonder) en de Holland Acht (die niet eens de A-finale bereikte) faalden, roeiden de twee-zonder-stuurman en twee skiffeuses naar een zilveren medaille.

Rogier Blink en Mitchel Steenman, die vorig jaar op zowel de EK als de WK brons pakten, gaven slechts 0,24 toe op het voor eigen publiek roeiende duo Savic/Bogicevic.

Bij de dames was er zilver voor Marie-Anne Frenken (in de niet-olympische lichte skiff) en Chantal Achterberg (in de skiff). Frenken boog alleen voor de Griekse Aikaterini Nikolaidou, die vorig jaar EK-goud en WK-zilver won. Achterberg had na 1.500 meter nog vier seconden achterstand op de nummer drie, Sanita Puspure, maar wist dankzij een geweldige eindsprint de Ierse en de Oostenrijkse Magdalena Lobnig nog te passeren.

Drie keer brons

Brons was er voor de twee-zonder-stuurvrouw (Aletta Jorritsma en Heleen Boers), de vrouwendubbeltwee (Nicole Beukers en Inge Janssen) en de niet-olympische lichte twee-zonder-stuurman (Tim Weerkamp en Ivo de Graaf).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl