NOS SchaatsenAangepast

Ted-Jan Bloemen wordt Canadees

Schaatser Ted-Jan Bloemen emigreert naar Canada. De Nederlands kampioen allround van 2010 heeft een Canadees paspoort aangevraagd en wil in Calgary het plezier in het schaatsen terugvinden.

Bloemen vertrekt dinsdag al, zo zegt hij tegen schaatsen.nl: "Ik ga daar een nieuw avontuur aan. Als Canadees verder met schaatsen en zien wat er verder op mijn pad komt. Ik heb er onwijs veel zin in."

De 27-jarige Bloemen kan in zijn nieuwe vaderland meteen aansluiten bij het Canadese bondsteam en zal in eerste instantie worden begeleid door Bart Schouten. Omdat hij een Canadese vader heeft, is het aanvragen van een paspoort redelijk eenvoudig.

"Groeien en beter worden"

Afgelopen seizoen schaatste Bloemen voor Project 2018 en kende hij - ondanks een persoonlijk record op de 10 kilometer van 13.08,57 - een teleurstellend jaar.

Hij overwoog zelfs even te stoppen, maar heeft als aankomend Canadees weer ambities: "Ik wil nog groeien en beter worden als schaatser en strijden voor medailles op grote toernooien. Dat denk ik met zo'n stap te kunnen bewerkstelligen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl