NOS NieuwsAangepast

Turkije pakt 120 demonstranten op

Bij de protesten in Istanbul tegen de Turkse regering zijn zeker 120 mensen opgepakt. Volgens de Turkse politie zijn vier agenten gewond geraakt bij het protest.

Ook op andere plaatsen in Turkije is gisteren gedemonstreerd, maar het is niet duidelijk of ook daar mensen zijn opgepakt.

Premier Erdogan riep vrijdag jongeren op om niet te demonstreren. De politie zou hard ingrijpen als ze dat toch zouden doen. In verschillende steden zijn mensen weggejaagd met waterkanonnen en traangas. Alleen al in Istanbul waren 25.000 politiemensen op de been.

Metro

Door de onrust was het openbare leven gistermiddag ontregeld. Zo reed de metro niet en konden mensen niet meer met de boot van het Aziatische deel van Istanbul naar het Europese.

Tot de demonstraties was opgeroepen door een actiegroep, om de betogingen van vorig jaar te herdenken. Toen liepen protesten tegen bouwplannen in Istanbul uit op een confrontatie met de politie. Het leidde tot wekenlange anti-regeringsprotesten in het hele land, waarbij zeven mensen omkwamen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl