NOS SportAangepast

Einde van een rugbytijdperk

De rugbysport heeft zaterdag afscheid genomen van twee iconen, de Engelse vedette Jonny Wilkinson en de Ierse sterspeler Brian O' Driscoll.

Wilkinson en O' Driscoll bepaalden jarenlang het gezicht van de sport, waarbinnen ze een status genoten gelijk aan die van Messi en Ronaldo bij het voetbal. In september zei O' Driscoll (35) al dat hij aan zijn laatste seizoen bezig was en twee weken geleden vertelde de even oude Wilkinson dat ook hij het voor gezien zou houden.

Wilkinson zwaait af in stijl

Wilkinson sloot zijn succesvolle loopbaan af in stijl. In de finale van de Franse competitie won hij met zijn club Toulon met 18-14 van Castres. Toulon veroverde daarmee voor het eerst sinds 1992 de titel.

De fly-half, sinds 2009 in dienst van Toulon, verwierf vooral faam met zijn dropgoal in de WK-finale van 2003, waardoor Engeland van Australië won. Met zijn land won hij ook vier keer de Six Nations.

Treurig afscheid O'Driscoll

O'Driscoll, de top-tryscorer en steunpilaar van Ierland, had in maart al afscheid genomen als international met de winst in de Six Nations. Het was zijn tweede titel in het meest prestigieuze rugbytoernooi van Europa. Bij zijn club Leinster maakte hij voor de 186ste en laatste keer zijn opwachting. Maar lang duurde zijn optreden niet.

Al na negen minuten moest hij geblesseerd het veld verlaten. Pleister op de wonde was wel dat Leinster desondanks het duel met 34-12 won en daarmee de titel prolongeerde in het gezamenlijke clubkampionschap van Ierland, Schotland, Wales en Italië. O'Driscoll

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl