NOS NieuwsAangepast

Waylon treedt op, Ilse ziek

Wie stiekem hoopte op een hereniging van The Common Linnets, vanavond in Groningen, kwam bedrogen uit. Ilse DeLange en Waylon stonden op het programma van 'De vrienden van Amstel zingen hun helden', maar de zangeres meldde zich vanmiddag ziek.

"Heb er zo naar uitgekeken, maar ben ziek...Baal! Kan dus niet spelen vanavond", twitterde DeLange. Volgens een woordvoerder is ze geveld door griep en heeft ze een flinke koorts.

DeLange zou nummers van Dolly Parton, Fun. en Avicii ten gehore brengen. Waylon koos voor Aerosmith, Michael Jackson en Nirvana. Behalve Waylon stonden ook VanVelzen, Nick en Simon, Nielson en Xander de Buisonjé op het podium.

#waariswaylon

Het optreden was het eerste van Waylon sinds alle ophef van woensdag. Toen werd #waariswaylon trending topic op Twitter, omdat de zanger verstek had laten gaan bij meerdere optredens van The Common Linnets.

Waylon reageerde laconiek op de ludieke zoektocht die er naar hem was gestart op internet. In een reactie op Facebook schreef hij dat hij was overvallen door zijn grote populariteit na het Songfestival en dat hij het te druk had met zijn eigen nieuwe album om ook met The Common Linnets door Europa te reizen.

"The Common Linnets is echter een project van Ilse DeLange", aldus Waylon. "Om mijn agenda nu om te gooien voor de volledige buitenlandpromotie van The Common Linnets heeft voor mij dus meer consequenties dan voor Ilse."

Snel beter

DeLange hoopt dat ze door te rusten snel weer op de been is. Ze denkt dat ze bij het volgende optreden van Vrienden van Amstel, volgende week zaterdag in Alkmaar, weer beter is. "Hoop jullie volgende week allemaal te zien."

Overigens hoeft het publiek ook daar niet op een reünie te hopen: Trijntje Oosterhuis zingt daar in plaats van Waylon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl