NOS WielrennenAangepast

Kelderman trots op zevende plek

Wilco Kelderman slaagde er op de voorlaatste dag van de Giro in om nog een plek te stijgen in het algemeen klassement. De Belkinrenner eindigde ruim voor Cadel Evans en nam daardoor diens zevende positie op de ranglijst over.

Kelderman vindt dat hij een superronde rijdt: "Vooraf hoopte ik dat de toptien erin zat, maar op een zevende plek had ik niet gerekend. Ik ben echt superblij."

De 23-jarige renner wist dat hij deze etappe de kans had om Evans nog voorbij te streven. Op de website van de Belkinploeg zegt hij dat hij gezien had dat bij de Australiër het beste er wel af was: "Dat was goed voor mijn zelfvertrouwen. Tijd om achterom te kijken voor Evans had ik niet. Zo steil was het."

Kelderman ergerde zich dood

De twintigste etappe naar de top van de Monte Zocolan werd ontsierd door rare acties van wielerfans. Ook Kelderman ergerde zich geregeld aan de meerennende fans: "Je ergert je soms dood. Dan hebben ze een pannetje waar ze op slaan terwijl ze naast je rennen. Supervervelend."

Met nog één etappe te gaan, lijkt de zevende plek Kelderman niet te kunnen ontgaan. Volgens de kopman van Belkin heeft de hele ploeg een topprestatie geleverd.

"We hebben een hele goede ploeg. Relaxed, geen stress. De jongens hebben goed gewerkt. Als je je ploeggenoten vertrouwt, dan gaan ze voor je door het vuur."

Poels: was leuk met die Colombianen

Wout Poels was vandaag één van de sterkste klimmers tijdens deze etappe.

De Limburger reed met ploeggenoot Rigoberto Uran en rozetruidrager Nairo Quintana in zijn wiel naar boven. "Het was een zware dag, maar de benen voelden goed. Het was leuk om samen met die twee Colombianen omhoog te rijden. Het doel was om 'Rigo' op de tweede plaats te houden en dat is gelukt. Daar kunnen we tevreden mee zijn."

De klimmer eindigt de Giro hoogstwaarschijnlijk als 21ste. Er had zelfs een plek in de top-10 ingezeten, maar in de zware etappe over de Gavia en Stelvio eindigde Poels op bijna drie kwartier van ritwinnaar Quintana. "Er was die dag gewoon te veel sneeuw en het was te koud. In de afdaling van de Gavia kon ik niets meer zien, ik had het ijskoud. Daar heb ik pech gehad, want anders had ik als knecht waarschijnlijk de top-10 gehaald."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl