NOS SportAangepast

Bertens: alles valt nu op z'n plek

Kiki Bertens kon vlak na haar zege op Silvia Soler maar moeilijk bevatten dat ze op Roland Garros bij de laatste zestien staat. "Dit is toch een droom, dat je de tweede week van een grandslam haalt. Ik ben zo blij dat het gelukt is."

De Nederlandse verkeert in Parijs in bloedvorm. "Ja, dat kan je wel zeggen. Ik wist dat ik goed kon spelen en dat het eraan zat te komen, maar nu valt alles op zijn plek."

Focus behouden

Bertens gunde Soler in de derde ronde slechts drie games, maar dat kwam ook omdat de Spaanse niet helemaal fit was en in de tweede set een medische time-out nam. "Je kan dan niet lekker door. Ik moet me dan echt goed blijven focussen en dat deed ik vandaag."

"Pas op het laatst had ik het gevoel dat het goed zou komen. Natuurlijk. Ik win de eerste set, maar de games waren vrij close. Daarna bleef ik gewoon elk punt focussen."

Bertens bevat het nog niet

De vierde ronde halen op een grandslam-toernooi. Het is nog niet helemaal doorgedrongen tot Bertens. "Het is echt geweldig. Zeker omdat ik ook een goede wedstrijd speel en met duidelijke cijfers win. Eigenlijk is het nog niet te bevatten hoe ik me voel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl