NOS SportAangepast

EK-goud Prskavec en Slafkovsky

Kanovaarder Jiri Prskavec heeft bij de EK slalom in Wenen zijn Europese titel in de K1 geprolongeerd. De Tsjech, die vorig jaar in Krakow individueel én in de teamwedstrijd goud won en bij de WK in Praag goed was voor zilver, was na een foutloos parcours sneller dan zijn landgenoot Vit Prindis.

In de C1 ging de titel naar Alexander Slafkovsky. De Slowaak (31) grossierde de afgelopen jaren in WK- en EK-goud in de teamwedstrijd, maar bleef individueel vaak steken op zilver of brons.

In Wenen boekte hij zijn grootste triomf door slalom-legende Michal Martikan (5 olympische medailles, 10 wereldtitels en 12 Europese titels) af te troeven.

Nederlanders spelen bijrol op EK

De Nederlandse deelnemers wisten in Wenen geen potten te breken. In de K1 wist alleen Maarten Hermans de halve finales te halen, maar met zijn 24ste tijd kwam hij niet in de buurt van de eindstrijd (top-15).

Voor Dirk Hermans en Marnix Teunissen viel al in de series het doek; ze werden respectievelijk 46ste en 47ste.

Ook Jeroen Knuivers (in de C1) kwam niet verder dan de series, waarin hij de 39ste tijd op de klokken bracht.

In de finale van de teamwedstrijd in de K1, waarvoor geen series werden gevaren, eindigden Maarten Hermans en Teunissen als 16de van de 17 gestarte ploegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl