NOS SportAangepast

Nog elf boten op EK naar finale

Na de damesacht, die zich vrijdag al had gekwalificeerd, hebben nog elf boten uit Nederland zich bij de EK roeien in Belgrado geplaatst voor een finale.

De twee-zonder-stuurman (Rogier Blink en Mitchel Steenman) en de lichte twee-zonder (Tim Weerkamp en Ivo de Graaf) wonnen hun halve finale. De dubbeltwee (Thijs van Luijk en Dirk Uittenbogaard) en de vier-zonder (de wereldkampioenen Olivier Siegelaar, Mechiel Versluis, Boaz Meylink en Robert Lücken) eindigden als tweede, terwijl de lichte dubbeltwee (Tycho en Vincent Muda) het net redde door derde te worden.

De herenacht had niet genoeg aan de derde plaats, de dubbelvier werd laatste en de lichte vier-zonder moest zich afmelden wegens ziekte van Björn van den Ende.

Achterberg met winst door

Bij de dames plaatste skiffeuse Chantal Achterberg zich voor de finale door haar halve finale te winnen. Ook lichte skiffeuse Marie-Anne Frenken (tweede in haar halve finale) en de lichte dubbeltwee van Elisabeth Wörner en Maaike Head bereikten de eindstrijd; beide boten gleden als derde over de finish.

De twee-zonder-stuurvrouw (Heleen Boers en Aletta Jorritsma), de dubbeltwee (Nicole Beukers en Inge Janssen) en de dubbelvier (Claudia Belderbos, Carline Bouw, Olivia van Rooijen en Elisabeth Hogerwerf) plaatsten zich dankzij een zege in de herkansingen voor de finales van zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl