NOS NieuwsAangepast

Overvaller gewond bij achtervolging

De politie heeft tijdens een achtervolging over de A27 bij Gorinchem het vuur geopend op mannen die in Breda een juwelier hadden overvallen. Daarbij is een van de overvallers gewond geraakt; hij is in zijn been geschoten.

Drie mannen hadden rond twee uur vanmiddag de juwelier in Breda overvallen. Daarbij werd de juwelier met een vuurwapen bedreigd. Volgens de politie gingen de daders er vandoor met een grote buit. Ze vluchtten eerst met een scooter en stapten elders in Breda in een vluchtauto waarin een handlanger zat.

Hoge snelheid

Daarna reden ze met hoge snelheid de A27 op. Het viertal reed tijdens de politieachtervolging over de vluchtstrook en opende het vuur op de agenten. Het is onduidelijk of de politie toen terugschoot of dat de politie later het vuur opende. Uiteindelijk werden de daders in Nieuwland gearresteerd.

De A27 tussen knooppunten Hooipolder en de afslag Noordeloos uren was uren afgesloten voor sporenonderzoek. Rond 18.30 uur was dat onderzoek afgerond en werd de snelweg vrijgegeven.

</iframe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl