50Plus-Kamerfractie valt uiteen

De 50Plus fractie is uit elkaar gevallen. Fractievoorzitter Klein zette zijn enige fractiegenoot Baay-Timmerman uit de fractie wegens een volgens hem "onherstelbare vertrouwensbreuk".

Toen hij daarover geïnterviewd werd door de pers, hoorde hij dat het bestuur van 50Plus het vertrouwen in hem opgezegde en hem heeft gevraagd zijn zetel ter beschikking te stellen.

Ruzies

Volgens 50Plus-bestuurslid Nagel boterde het al langer niet tussen 50Plus-Kamerleden Klein en Baay. Klein zou vanmiddag zonder overleg met de partijtop Baay uit de fractie hebben willen zetten.

Maar het hoofdbestuur stelde vast dat de schuld van de ruzies bij Klein zelf lag. Het bestuur heeft daarom nu Baay als fractievoorzitter van 50Plus benoemd en Klein uit de partij gezet.

In de eerdere verklaring van Klein zei hij door te willen gaan "met het realiseren van de idealen waar 50Plus voor staat". Het is volgens hem uitgesloten dat hij zijn zetel teruggeeft aan 50Plus. Klein zei verder dat hij het "een uitermate trieste en merkwaardige situatie" vindt, die hij nu eerst met de voorzitter van de Tweede Kamer wil bespreken.

Geen initiatief

Klein lichtte ook toe waarom hij fractiegenoot Baay uit de fractie heeft gezet. Volgens Klein ging zij niet of nauwelijks naar debatten en nam ze geen initiatief. Dat leidde tot een politiek en persoonlijk conflict tussen de twee fractieleden van 50Plus.

Baay zit sinds oktober vorig jaar in de Tweede Kamer voor 50Plus. Zij volgde fractievoorzitter en partijleider Krol op.

Die stapte op nadat de Volkskrant berichtte dat Krol als directeur van de Gay Krant een aantal jaren geen pensioenpremie had afgedragen voor zijn werknemers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl