NOS NieuwsAangepast

Oud-premier Curaçao vrijgelaten

Voormalig premier Gerrit Schotte van Curaçao is vrijgelaten. Volgens het Openbaar Ministerie in Willemstad is er geen reden om hem langer vast te houden. Schotte blijft wel verdachte in de zaak tegen hem.

Schotte werd een week geleden opgepakt op verdenking van valsheid in geschrifte en het witwassen van geld. Een groep aanhangers stond hem op te wachten toen hij werd vrijgelaten. Schotte moet wel beschikbaar blijven voor verhoor.

Maffia

Sinds december is het OM bezig met een onderzoek naar de oud-premier. Er waren onder meer invallen in het huis en de partijkantoren van Schotte.

Het OM kijkt onder meer naar opvallende transacties. Het gaat daarbij om cash-stortingen op rekeningen van Schotte in de periode dat hij gedeputeerde was in de Eilandsraad van Curaçao.

Schotte zou ook geld hebben ontvangen van de Siciliaanse maffiabaas Francesco Corallo. De stortingen liepen via een bedrijf van de vriendin van Schotte. Justitie in Italië deed vorige week op verzoek van Curaçao huiszoekingen. Of die huiszoekingen op Sicilië waren, is niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl