NOS NieuwsAangepast

Parket: geen arrestatie aanslag

Het federaal parket in België ontkent dat er een verdachte is gearresteerd voor de aanslag in het Joods Museum in Brussel.

Eerder vanmiddag meldde VTM Nieuws een arrestatie. VTM zei dat te hebben vernomen uit goede bron. Andere media namen het bericht over.

Geen directe link

Het parket heeft wel iemand gearresteerd, maar er is op dit moment geen directe link met de aanslag van zaterdag, zegt het parket in een verklaring.

Er zijn naar aanleiding van de gebeurtenissen zaterdag een aantal dossiers doorgenomen. In één van deze dossiers, dat betrekking heeft op deelname aan activiteiten van een terroristische groep, is iemand gearresteerd. Om welke zaak het gaat, is niet bekendgemaakt.

Terreurdaad

Bij de aanslag kwamen zaterdag 3 mensen om het leven, twee mannen en een vrouw. Een vierde man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De politie heeft zondag videobeelden vrijgegeven van de aanslag waaruit blijkt dat de dader alleen handelde en goed was voorbereid.

Justitie in België beschouwt de aanslag als een terreurdaad. Dat is af te leiden uit de beslissing van het Brussels parket om het dossier over te dragen aan het federaal parket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl