NOS NieuwsAangepast

Pakistaanse gestenigd uit eerwraak

In de Pakistaanse stad Lahore is een vrouw gestenigd, omdat ze tegen de zin van haar familie was getrouwd met de man op wie ze verliefd was. Haar vader en broers doodden haar uit eerwraak.

Farzana Iqbal was uitgehuwelijkt aan haar neef, maar trouwde een maand geleden met een andere man. Haar familie heeft toen aangifte tegen de echtgenoot gedaan wegens kidnapping.

Iqbal was gisteren naar het gerechtshof in Lahore gegaan, om daar te verklaren dat zij uit vrije wil was getrouwd. Toen zij stond te wachten tot het gebouw openging, werd zij aangevallen door een menigte.

Aanval

Zo'n tien mensen, onder wie haar vader, broers en de voormalige verloofde, gooiden met bakstenen naar Iqbal. Zij liep ernstige hoofdwonden op en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed zij aan haar verwondingen.

De moordenaars van Iqbal gingen er na de steniging vandoor. Alleen haar vader is tot nu toe gepakt. Hij gaf toe dat hij zijn dochter heeft gedood uit eerwraak.

Eerwraak

Jaarlijks worden er naar schatting zo'n duizend Pakistaanse vrouwen gedood door hun familie uit eerwraak. Veel Pakistanen vinden een vrouw die met de man van haar keuze trouwt, een schande voor de familie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl