NOS NieuwsAangepast

Beste anti-pestprojecten bekend

Staatssecretaris Dekker heeft zes anti-pestprogramma's voorlopig goedgekeurd, van de 61 protocollen die geëvalueerd zijn. Voorlopig, omdat de programma's zich nog in de praktijk moeten bewijzen. Niet één van de 61 protocollen voldoet daardoor aan álle criteria, zo staat in het rapport.

De schoolbrede programma's KiVa, PRIMA, Kanjertraining, Vreedzame school, Taakspel en Programma Alternatieve Denkstrategieën (PAD) zijn de programma's die voorlopig goedgekeurd zijn. De lijst is nog in ontwikkeling. In het schooljaar 2015 moet de definitieve lijst bekend zijn.

Dekker wil dat scholen vanaf het schooljaar 2015/2016 met een goedgekeurd anti-pestprogramma werken. Gisteren zei hij al dat 48 anti-pestprogramma's waren afgevallen.

Kritiek

De PO-raad zei gisteren dat het opleggen van een specifiek pestprogramma geen goede zaak is, omdat pesten onderdeel moet zijn van het schoolveiligheidsbeleid. Dekker weerspreekt dat. Hij blijft bij zijn standpunt dat het belangrijk is dat scholen een wetenschappelijk onderbouwd programma gebruiken.

Naast de zes schoolbrede programma's, zijn er ook drie programma's voor een speciale doelgroep aangewezen. Dat zijn de programma's Alles Kidzzz, Plezier op school en Sta sterk. Ook zijn er nog vier programma's die voorlopig afgekeurd zijn, maar na verbeteringen alsnog goedgekeurd kunnen worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl