NOS SportAangepast

Poeder wint bij comeback

Don Diego Poeder is het boksen nog niet verleerd. De inmiddels 42-jarige Rotterdammer maakte tijdens zijn tweede comeback de nodige indruk. De oud-wereldkampioen was op een profgala in zijn woonplaats veel sterker dan de zes jaar jongere Let Edgar Kalnars, die liefst drie keer neerging. Na vier ronden was de puntenzege voor de meervoudige Nederlandse kampioen royaal en dikverdiend: 40-33, 40-34, 40-33.

Voor de imposante Poeder was het zijn 26ste zege in zijn 32ste profpartij. Kalnars incasseerde zijn 29ste nederlaag in zijn 54ste beroepsduel.

Loopbaan

Poeder beëindigde in 2007 zijn professionele loopbaan, tien jaar nadat hij in het cruisergewicht de wereldtitel van de kleine WBU-organisatie veroverde. In 2012 keerde hij voor een afscheidspartij in zijn geboortestad Rotterdam voor de eerste keer terug in de ring. Die partij won hij destijds eveneens.

Een paar maanden geleden voelde Poeder, die als sportinstructeur altijd in training is gebleven, opnieuw de drang om een echte wedstrijd te boksen.

"Niet om het geld, maar voor het gevoel'', liet Poeder weten. "Ik bekijk het nu per wedstrijd. Als ik nog op een goede en mooie manier kan winnen, ga ik door. Maar ik streef geen nieuwe profcarrière meer na.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl