NOS SportAangepast

Zonderland: het was niet moeilijk

Epke Zonderland had vandaag bij de EK turnen in Sofia eigenlijk maar één concurrent voor het goud op de rekstok: de Duitser Fabian Hambüchen. Van de twee topfavorieten mocht de Duitser als eerste zijn kunsten vertonen, maar diens missie strandde voortijdig. Hambüchen kwam hard ten val. "Ik baalde enorm", zegt Zonderland.

"Het is juist een goede prikkel voor mij als Fabian een goede score neerzet. Nu was die prikkel weg en kon ik eigenlijk alleen maar verliezen. Ik baalde voor hem en ook voor de wedstrijd." Toch nam Zonderland in eerste instantie geen gas terug. "Nee, ik wilde gewoon aan mijn plan vasthouden, een 16+ scoren. De uitvoering was in ieder geval heel goed vandaag."

Focus weten te houden

Zo werd het voor Zonderland de makkelijkste titel in zijn loopbaan. "Ja, dat denk ik wel. De druk was natuurlijk een stuk lager omdat ik alle scores al wist, maar dat kan ook weer afleiden. Ik heb gelukkig goed mijn focus weten te houden."

Blij was Zonderland natuurlijk ook met het brons op brug, maar hij kijkt ook alweer vooruit. "Ik heb twee tienden laten liggen, hoger kon echt niet, maar dat zijn de kleine verbeterpuntjes. De uitgangswaarde moet omhoog en komende maanden ga ik werken aan een nieuw element zodat ik hopelijk op de WK ook mee kan doen om de medailles."

Extraatje Van Gelder

Yuri van Gelder kwam niet verder dan de achtste plaats in de ringenfinale. "Maar dat is niet erg", reageerde hij. "Ik ben er trots op dat we als team goed hebben gepresteerd. Deze finale was een extraatje."

Sinds 2009 is het Van Gelder niet meer gelukt om een podiumplek te behalen in een individuele finale. Gaat hem dat ooit nog wel lukken? "Daar heb ik alle vertrouwen in. Ik heb met het team al laten zien dat ik goed kan zijn, alleen vandaag ging het niet goed. Je moet ook een beetje geluk hebben. Ik doe niet mee als ik weet dat ik kansloos ben. Op het WK zal ik een andere techniek laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl