NOS NieuwsAangepast

Miljoenen voor Kuifje-pagina

Originele tekeningen van Kuifje brengen vaker hoge bedragen op, maar nu is een pagina met tekeningen van de stripheld voor een recordbedrag geveild. Het door Hergé gesigneerde werk uit 1937 bracht dit weekend in Parijs ruim 2,5 miljoen euro op.

Een Kuifje-fan betaalde het megabedrag voor een dubbelpagina die de tekenaar maakte voor de binnenkant van het omslag van de Kuifje-albums. Ze verschenen in verschillende albums tussen 1937 en 1958. Kuifje staat er in verschillende situaties afgebeeld, zoals in een ridderharnas, op een wilde stier en in verschillende voertuigen.

Kuifje in Amerika

Het vorige recordbedrag voor een originele tekening van Hergé was 1,3 miljoen euro, voor de cover van Kuifje in Amerika uit 1932.

"Alleen deze dubbelpagina kon dat record breken", zegt stripboek-expert Eric Leroy. "Dit nieuwe record bevestigt dat striptekeningen een belangrijke vorm van kunst zijn geworden."

Volgens veilinghuis Arcturial, waar liefhebbers op de tekeningen konden bieden, zijn de prijzen voor bijzondere strips en comics vertienvoudigd in de laatste tien jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl