NOS SportAangepast

Turner Schmidt vierde op sprong

Casimir Schmidt is bij de EK turnen in Sofia net naast het podium geëindigd op sprong. Jeffrey Wammes, ook sprong, en Yuri van Gelder, op ringen, eindigden als achtste en laatste in hun toestelfinale.

Schmidt kreeg 14,833 punten voor zijn twee pogingen en miste de bronzen medaille op slechts 0,083. Met name zijn eerste sprong, een tsukahara gestrekt met tweeënhalve schroef, werd vrijwel perfect uitgevoerd en leverde hem een score van 15,000 op.

Springplank

Jeffrey Wammes verprutste zijn optreden in de Bulgaarse hoofdstad volledig. De turner van Flik Flak landde twee keer op zijn achterwerk. Na een protest over de springplank, die bij de afzet verschoof, kreeg Wammes een herkansing, maar opnieuw landde hij op zijn billen.

"Die plank schoof twintig centimeter vooruit", aldus een verbaasde Wammes. "Dan ga je het paard niet meer goed raken. Het heeft wellicht ook met mijn manier van afzetten te maken, maar dit heb ik in een wedstrijd niet eerder meegemaakt."

Yuri van Gelder moest op ringen ook al met de laatste plaats genoegen nemen. De 31-jarige Brabander liet een stabiele oefening zien, maar kwam bij de landing met zijn hand op de vloer. De waardering was ernaar: een lage 14,208.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl