NOS SportAangepast

Bevo pakt titel in zinderend duel

De handballers van Eurotech/Bevo zijn voor het eerst in de historie kampioen van Nederland geworden. In de Limburgse derby met OCI Lions won Bevo het derde finaleduel pas na twee verlengingen, met 29-28.

In de eerste helft nam Bevo de leiding en de ploeg leek na rust (15-12) gemakkelijk af te gaan op de titel. Het verschil werd zes punten, maar Lions kwam toch langszij en sleepte er een verlenging uit.

"Zenuwslopend"

In de zenuwslopende eerste verlenging werd het verschil niet groter dan een punt. Joeri Verjans scoorde in de slotminuut voor de Lions, maar Bevo kreeg in de laatste seconden een strafworp, die werd benut door Jeroen van den Beucken.

In de tweede verlenging scoorde Dario Polman voor Bevo, dat even later met een man minder kwam te staan. Bram Knippenbergh kreeg een tijdstraf voor de zoveelste overtreding op Marco Vernooij. Toch kwam Bevo via Nick de Kuyper op 29-27. Lions deed nog wel iets terug, maar het was te laat.

"Dit doet pijn"

De teleurstelling was groot bij de Lions. "Dit is een klap die blijft je je hele leven bij. Dit had onze dag moeten zijn, dit doet pijn", vertelde Lions-speler Tim Mullens na afloop.

Held bij Bevo was de pas 21-jarige doelman Bert Ravensbergen: "Dit is met afstand mijn beste seizoen. Vorig seizoen speelde ik in de eerste divisie en nu win ik de titel. Dit is fantastisch, de club verdient dit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl