NOS NieuwsAangepast

Di Rupo: Donkere verkiezingsdag

De Belgische premier Di Rupo vindt de verkiezingen van vandaag een heel mooie dag voor de democratie, maar een heel donkere dag door de aanslag van gisteren. Dat zei de politicus van de sociaal-democratische partij PS nadat hij had gestemd in zijn woonplaats Mons. De premier zei ook dat hij gedurende de dag updates over de aanslag krijgt van politie en parket.

In het Joods Museum in Brussel schoot een onbekende gisteren twee vrouwen en een man dood. Een andere man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Verscheidene Belgische media melden dat hij inmiddels aan zijn verwondingen is overleden maar volgens de autoriteiten is hij nog steeds in leven.

Bizar

Partijvoorzitter De Wever van de Vlaams-nationalistische N-VA zegt dat de aanslag vooral impact heeft bij de Joodse gemeenschap in Antwerpen. De Wever is daar burgemeester. Hij noemt het campagneverloop bizar omdat de campagne tot twee keer toe is stilgelegd; vanwege de aanslag van gisteren en eerder al vanwege de dood van oud-premier Dehaene.

De Belgen stemmen vandaag voor het Europees Parlement maar ook voor het landelijk parlement en voor de parlementen van de deelstaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl