NOS SportAangepast

Boeljon vliegt omhoog, Walker leidt

Kylie Walker gaat na twee ronden nog alleen aan de leiding in het Deloitte Ladies Open. De Schotse vulde zaterdag op golfbaan The International bij Schiphol 72 in op haar scorekaart. Met een totaal van 141 heeft ze twee slagen voorsprong op de aanstormende Thaise Titiya Plucksataporn.

Christel Boeljon vloog omhoog in de rangschikking. Het boegbeeld van het Nederlandse toernooi gebruikte voor de tweede 18 holes slechts 69 slagen (-4). Dat betekende een enorme progressie.

Boeljon, die vrijdag een valse start maakte met een ronde van 77, steeg van de 83ste naar de gedeelde dertiende plaats. Mede dankzij zes birdies tegenover één dubbele bogey.

De achttienjarige amateurspeelster Anne van Dam, die de voorbije weken slechts aandacht had voor haar vwo-examen, viel met een ronde van 3 boven par terug naar de 26ste plek. Dewi Weber (52ste) mag zondag ook nog in actie komen. Chrisje de Vries had één slag te veel nodig.

Niet onmogelijk

De achterstand van Boeljon op koploper Walker is vijf slagen. Moeilijk, maar niet onmogelijk. "Ik hoop gewoon dat ik weer lekker ontspannen kan spelen. Op zo'n laatste dag kan er van alles gebeuren, we zien het wel", zei Boeljon.

Van Dam had een moeilijke dag. "Het was knokken voor elke bal, maar het positieve is dat ik er bij ben op de slotdag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl