NOS SportAangepast

Turners trots op resultaat

Tevreden verlieten de Nederlandse turners zaterdag de Arena Armeec in Sofia. Na de zesde plaats in de kwalificaties sloten de mannen van bondscoach Mitch Fenner de eerste door Nederland bereikte teamfinale op een EK ooit af met dezelfde klassering. "Een prachtig resultaat, superleuk", jubelde Epke Zonderland. "Hier mogen we best trots op zijn."

Bondscoach Fenner had genoten. "Van elke minuut in deze hal. We hebben onze zesde positie verdedigd. Het team heeft een enorme stap gemaakt. Dit is het begin van iets heel speciaals", dacht de Brit, die in 2016 met zijn team op de Spelen wil uitkomen. Dan zou Nederland bij de beste twaalf landen van de wereld behoren.

Fenner noemde de teamfinale een belangrijk leermoment. "Ze voelen nu de druk en de spanning, dat nemen ze mee. Jef (Wammes) was teleurgesteld na zijn vloeroefening waarin hij in de fout ging. Maar ik heb de jongens al vaak duidelijk gemaakt dat ze zich in een team geen zorgen moeten maken over een individuele fout. Daarna pakten ze op voltige de draad gewoon weer op, dat was mooi om te zien."

Wammes begreep niet wat er mis was gegaan met zijn oefening. "Het was een sprongserie die ik kan dromen. Ik zakte weg, ik weet niet hoe het kwam."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl