NOS SportAangepast

Goud Bouwmeester en 470-vrouwen

Zeilster Marit Bouwmeester heeft bij de Eurosaf Champions Cup in Medemblik goud gepakt in de Laser Radial-klasse. In de medalrace verdedigde Bouwmeester met succes haar koppositie. De Belgische Evi van den Acker eindigde als tweede, voor de Japanse Manami Doi.

Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens domineerden in de 470-klasse. Het Nederlandse duo, dat de eerste vier wedstrijden won, finishte op de slotdag van de Delta Lloyd Regatta weliswaar als vierde in de medalrace (dubbele punten), maar kon zich dat gemakkelijk permitteren.

De Zwitserse vrouwen Linda Fahrni en Maja Siegenthaler eindigden als tweede vóór de Britsen Anna Burnet en Flora Stewart, die zaterdag zegevierden en daarmee Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen het brons afpakten.

Zilver Heinen, Van Rijsselberghe mist podium

Nicholas Heiner (Laser) begon ook als koploper aan de afsluitende medalrace, maar daarin eindigde hij als tiende. Hij werd tweede, achter de Nieuw-Zeelander Sam Meech. Rutger van Schaardenburg werd vierde.

In de RS-X slaagde olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe er niet in om het podium te halen. Hij werd vierde. Bij de vrouwen moest Lilian de Geus met dezelfde klassering genoegen nemen. De titels waren voor de Polen Pawel Tarnowski en Zofia Klepacka.

Pieter-Jan Postma greep in de Finn voor de derde keer mis. De Friese routinier kreeg in de medalrace de 19-jarige Phillip Kasüske niet te pakken. Door de winst in de slotwedstrijd kwam de jonge Duitser uit op 14 punten, 2 minder dan de Nederlandse favoriet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl