NOS SportAangepast

Turners zesde in teamwedstrijd EK

De Nederlandse turners zijn bij de EK in Sofia als zesde geëindigd tijdens de landenwedstrijd. Rusland werd voor de vijfde keer Europees kampioen.

Casimir Schmidt, Bart Deurloo en Jeffrey Wammes bezorgden Oranje een vliegende start. Het trio excelleerde op sprong, waarna Nederland aan de leiding ging.

Derde na rek

Op brug, met Epke Zonderland voor het eerst in actie, zakte de ploeg naar de vijfde plaats, maar via drie prima rekoefeningen klom Oranje weer naar de derde plaats.

Op vloer gingen Wammes (val) en Schmidt (twee keer naast de mat) echter in de fout. Nederland zakte naar de zesde plaats en kon daar op voltige en ringen, met Yuri van Gelder als voorname troef, geen verandering meer in aanbrengen.

De ploeg eindigde met een totaal van 256,979 punten. Dat was iets lager dan tijdens de kwalificaties, die Nederland ook als zesde afsloot.

Goud Russen

David Beljavskij, Nikolai Koeksenkov, Nikita Ignatjev, Aleksandr Balandin en Denis Abljazin bezorgden Rusland met een score van 267,959 punten het goud. Zij bleven titelverdediger Groot-Brittannië (265,953) en Oekraïne (262,087) voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl