NOS NieuwsAangepast

Boot gevonden, bemanning niet

De Amerikaanse kustwacht heeft een Brits zeiljacht gevonden dat meer dan een week werd vermist. De boot lag op zijn kop in het water; van de bemanning ontbreekt ieder spoor.

Het reddingsvlot van het jacht is nog aan boord en ligt nog ingepakt in het ruim. Daarmee is de hoop dat de bemanning het ongeluk heeft overleefd vervlogen en wordt de zoektocht naar de vier Britten stilgelegd.

Zeilevenement

De ervaren bemanningsleden van de Cheeki Rafiki hadden in het Caribisch gebied meegedaan aan een zeilevenement. Op weg terug naar Groot-Brittannië kwamen ze vorige week donderdag in de problemen.

Ze namen contact op met de eigenaar van het schip en vertelden hem dat ze water maakten en hun koers verlegden richting de Azoren. Daarna werd er niets meer van hen vernomen.

Petitie

De Amerikaanse autoriteiten stopten aanvankelijk na twee dagen met zoeken. Nadat de Britse overheid had verzocht door te gaan, en een petitie daarvoor door meer dan 200.000 mensen werd getekend, werd de zoektocht hervat.

Een helikopter van de marine ontdekte de romp van het 12 meter lange jacht, zo'n 1600 kilometer voor de kust van Massachusetts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl