NOS NieuwsAangepast

Hispanic-talent in kabinet Obama

De Amerikaanse president Obama heeft Julian Castro benoemd tot minister van Volkshuisvesting. De 39-jarige Castro, die van Mexicaanse komaf is, wordt als politiek talent beschouwd. Hij wordt binnen de Democratische Partij gezien als mogelijke kandidaat voor het vice-presidentschap bij de presidentsverkiezingen in 2016.

Castro is al jaren burgemeester van de stad San Antonio in Texas. In die staat zijn zijn kansen om politiek verder carrière te maken miniem. De Republikeinen zijn er oppermachtig. De Democraten hebben er al twintig jaar geen belangrijke verkiezing gewonnen. Door hem naar Washington te halen, geeft Obama hem de kans om landelijk aan zijn profiel te werken.

Keynote

Castro trad in de Verenigde Staten in de spotlights toen hij twee jaar geleden als 'keynote speaker' op de Democratische Conventie de belangrijkste toespraak mocht houden. Daarmee trad hij in de voetsporen van Barack Obama. Hem viel die eer in 2004 te beurt, toen hij nog een relatief onbekende senator voor Illinois was.

Als de Senaat de benoeming van Castro goedkeurt, wordt hij een van de hoogste regeringsfunctionarissen van Latijns-Amerikaanse komaf. Julian Castro is deel van een eeneiige tweeling. Zijn broer Joaquin zit voor Texas in het Huis van Afgevaardigden.

Julian Castro neemt op Volkshuisvesting de plaats in van Shaun Donovan. Obama heeft hem gevraagd om leiding te geven aan de dienst van het Witte Huis die verantwoordelijk is voor het opstellen van de begroting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl