NOS SportAangepast

Turners houden hoop op teamfinale

Door enkele fouten is de Nederlandse turnploeg bij de EK in Sofia niet verder gekomen dan een kwalificatiescore van 258,661. Omdat de grootste concurrenten later vandaag in actie komen is het afwachten of dat genoeg is om de finale te halen.

Het bereiken van die landenfinale werd vooraf gesteld als het grote doel van deze EK. Met een foutloze kwalificatie zou dat mogelijk moeten zijn, maar die kwam er niet.

Kracht tekort

Zo kwam Bart Deurloo op rek bijna ten val en ging Epke Zonderland de fout in bij de afsprong van het voltigepaard. De olympisch kampioen liet na afloop weten kracht tekort te komen aan het einde van zijn oefening.

Daarnaast vielen er ook bij de anderen enkele slordigheden te noteren. Toch is Jeffrey Wammes optimistisch over de finalekansen. "Ik denk dat dit genoeg is voor een plaats bij de beste zes, dus de vereiste topachtnotering zit er zeker in."

Zonderland is gereserveerder in zijn voorspelling. "Dat wordt nog even afwachten omdat we een paar punten hebben laten liggen, maar ik heb er een goed gevoel over."

Toestelfinales

Yuri van Gelder en Zonderland mogen zich wel zeker wanen van een plaats in een toestelfinale. Van Gelder kwam aan de ringen tot 15,500 en Zonderland maakte op rek indruk met een score van 15,866.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl