NOS NieuwsAangepast

Ahold treft miljoenenschikking

Ahold treft voor 297 miljoen dollar (215 miljoen euro) een schikking met klanten van zijn voormalige dochterbedrijf US Foodservice. Daarmee sluit het moederbedrijf van Albert Heijn het fraudehoofdstuk af in de Verenigde Staten.

US Foodservice levert voedsel aan ziekenhuizen en scholen. Rond het boekhoudschandaal in 2003 kwam aan het licht dat klanten te veel betaalden voor de producten. Daarom startten zij een collectieve rechtszaak om het geld terug te vorderen.

In 2005 trof Ahold al een schikking met de beleggers die geld misliepen door de fraude bij US Foodservice. Voor 1,1 miljard dollar werd toen de rechtszaak afgekocht die werd aangespannen onder leiding van het pensioenfonds van de staat Colorado.

Sterke zaak

Ahold kocht US Foodservice in 2000 en verkocht het bedrijf in 2007.

Een woordvoerder van Ahold zegt dat Ahold eventuele rechtsvervolging toen niet mee heeft verkocht, omdat het meende een sterke zaak te hebben. Ahold kreeg daardoor volgens hem met 7,1 miljard dollar een heel goede prijs voor US Foodservice.

De schikking moet nog wel worden goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten. De woordvoerder van Ahold verwacht dat dat geen probleem zal zijn. Eind 2014 of begin 2015 wordt het bedrag overgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl