NOS SchaatsenAangepast

Wüst wil wereldrecord bij Continu

Negen jaar zat ze onder de vleugels van Gerard Kemkers. Vanaf dit seizoen is het allemaal anders. Ireen Wüst schaatst de komende twee jaar voor Team Continu van Marianne Timmer en Gianni Romme. En in die jaren wil ze het wereldrecord op de 1.500 meter pakken. "Het WK allround is een groot doel voor komend seizoen. Daar wil ik een wereldrecord op de 1.500 rijden."

Kwaliteit

In plaats van met mannen als Sven Kramer en Koen Verweij rijdt Wüst nu met snelle seksegenoten als Margot Boer en Thijsje Oenema en allroundsters Yvonne Nauta en Jorien Voorhuis. "Dat is anders. Maar het voelt goed. Er zit echt super veel kwaliteit in deze groep."

Negen jaar Kemkers ruilt ze in voor een nieuw avontuur met Romme en Timmer. Tegen die laatste heeft Wüst nog geschaatst. De nieuwe verhoudingen zijn niet vreemd voor haar. "Het ging eigenlijk heel vanzelfsprekend. Marianne - en ook Gianni - zijn niet te beroerd om ook mij aan te pakken."

Anders is de nieuwe omgeving uiteraard wel. Bij een sprinttraining was Wüst bijvoorbeeld gewend om een lange warming-up te draaien. "Nu dacht ik: zijn we nu al klaar? Ik werd er ook afgesprint door iedereen. Ik ga er aan werken om mijn sprint sneller te krijgen."

No hard feelings

Gerard Kemkers heeft zijn voormalige pupil succes gewenst. "Ja, natuurlijk. We wisten dat het er aankwam, no hard feelings. Ik ga deze uitdaging aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl