NOS NieuwsAangepast

133 kinderen opgepikt bij Sicilië

De Italiaanse marine heeft 500 migranten, waaronder 133 kinderen, voor de kust van Sicilië van twee vissersbootjes gehaald. De reddingsoperatie begin gisteravond, maar moest tijdelijk worden stilgelegd vanwege de ruwe zee.

Gisteravond bracht het marinepersoneel de kinderen en 74 vrouwen aan boord van het marineschip. De overige 281 mannen moesten zich redden met reddingsvesten voordat ze uren later opgepikt konden worden.

De meeste drenkelingen komen uit Syrië, maar er zaten ook migranten uit Egypte en Bangladesh op de boten, aldus een marinewoordvoerder.

Zonder ouders

De organisatie Save the Children is bezorgd over de vele minderjarige migranten die alleen de overtocht naar Europa maken. Volgens de organisatie zijn de opvangcentra niet berekend op een goede opvang en bescherming van deze alleenreizende pubers.

Het gaat vooral om kinderen ouder dan tien jaar. Jongere kinderen maken de reis meestal wel samen met hun ouders.

Van de ruim 3800 minderjarigen die tot de maand mei in Italië arriveerden, reisden er ruim 2700 zonder begeleiders. Dat is een veelvoud van het aantal kinderen dat in dezelfde periode vorig jaar de oversteek maakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl