Overleg Thailand morgen verder

Het overleg in Thailand tussen de politieke kopstukken onder leiding van het leger heeft op de eerste dag nog niets opgeleverd. De besprekingen gaan morgen verder.

Legerchef generaal Prayuth Chan-ocha sprak vandaag met de leiders van de belangrijkste politieke partijen, senatoren en leden van de kiescommissie over een uitweg uit de crisis.

Gisteren riep het leger de staat van beleg uit in Thailand om de orde te herstellen na maanden van straatprotesten. De bevelhebber wil niet spreken van een coup.

Persbreidel

Vandaag zijn nieuwe maatregelen van kracht geworden in het land. Zo zijn politieke manifestaties voortaan verboden buiten de daarvoor aangewezen plekken. Thaise media mogen niets meer publiceren dat in de ogen van de nieuwe machthebbers aanzet tot onrust.

Veertien televisiestations met een duidelijke politieke voorkeur moeten hun uitzendingen staken.

Botsingen

Aanhangers en tegenstanders van de Thaise regering hebben het afgelopen half jaar grote politieke onrust veroorzaakt in Thailand.

In de straten van de hoofdstad Bangkok is vrijwel onafgebroken geprotesteerd. De manifestaties lopen regelmatig uit op gewelddadige botsingen tussen de twee kampen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl